Variációk tonhalra
2013 április 30. | Szerző: Tene |
Úgy éreztem, hogy végre a barátom is ÉLETMÓDOT akar váltani és velem tart az úton. Egyik nap annyira elragadta az én lelkesedésem, hogy azt mondta másnapra a vacsora valami egészséges legyen. Nem hús, nem pörkölt, hanem egészséges. Éreztem, hogy így már sokkal könnyebb lesz, ha ebben is tudjuk majd támogatni egymást. Egyből zakatolni kezdett az agyam, hogy mi is legyen az az egészséges vacsi. Mint már mondtam nagyon odavagyok a tonhalért. Így elkezdtem gondolatban főzni. Megvettem a hozzávalókat, és lázasan készítettem az életmódváltásos első közös ételünket. De amikor megtudta, hogy brokkoli és tonhal lesz az egészséges étel, akkor egyből visszakozott és inkább az előző napról megmaradt marhapörköltöt választotta. Azért veletek megosztom, mert szerintem nagyon finom lett.
A brokkolit rózsákra szedtem és előfőztem. Üvegtálba tettem, a tonhalat az olajtól lecsöpögtettem és befedtem vele a brokkolit. A tonhalat újabb sor brokkoli követe és a szokásos besamelmártás helyett (fölöslegesnek tartom a vajat és a lisztet) egy doboz tejfölt és egy doboz kefirt kevertem össze fűszerekkel és ezzel takartam be. A végén, hogy minél pikánsabb legyen egy kis chilit szórtam a tetejére. A sütőbben töltött negyedórát és már fogyasztható volt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: